Hızlı İletişim: +355 42 200 700
Log In

Mesazh reagues nga Kryetarit te Dhomes se Tregtise dhe Industrise Shqiperi -Turqi Z. Fethi KAYA.

Ndaj sulmeve te shemtuara te bera ne Parkun e Demokracise se 15 Korrit dhe memorialit Turk, mesazh reagues nga Kryetarit te Dhomes se Tregtise dhe Industrise Shqiperi -Turqi Z. Fethi KAYA. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Türqi-Shqipëri ( ATTSO), dënon ashpër sulmet e shëmtuara që janë bërë mbi flamujt Turq që ndodhen mbi tabelat në […]Read More

Ndyshimet në Bordin Drejtues së Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO)

Gjatë takimit të Bordit Drejtues së Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri –Turqi organizuar në muajin Korrik, është zgjedhur Kryetari, Zv. Kryetari dhe Sekretari i Përgjithshëm i ri i Dhomës. Roli i Kryetarit i është besuar z. Fethi Kaya, Administrator i Kompanisë TURALB Shpk, Zv.Kryetari i ri i Dhomës është zgjedhur z. Fahir Tatar, Administrator […]Read More

Takim lidhur me MTL’në Shqipëri – Turqi

Në datë 28.05.2019 pranë ambienteve të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO) u mbajt takimi i radhës për Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë (MTL) midis Shqipërisë dhe Turqisë. Takimi kishte në fokus temën e liberalizimit të tregut për produktet bujqësore dhe eksportimin e tyre drejt tregut turk. Gjithashtu u diskutua edhe për problematikat dhe […]Read More

Ministri i Sipërmarjes viziton FMT Group

Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes të Republikës së Shqipërisë z. Eduard Shalsi, vizitoi kompaninë anëtare të bordit drejtues së ATTSO, FMT Group. Kompania në fjalë, prej vitit 2003 operon në tregun shqiptar në fushën e gjeneratorëve. Produket e prodhuara nga kompania FMT, mbajnë markën “Made in Albania” dhe aktualisht eksportohen në shtete si: […]Read More

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, shpërndau pako ushqimore me rastin e Muajit të Ramazanit!

Grupi i Grave Sipërmarrëse të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO), me pjesëmarrjen e gruas së Ambasadorit të Republikës së Turqisë znj. Ayşegül Erdal Yörük, njëkohësisht Kryetare Nderi e këtij grupi, shpërndanë 50 paketa ushqimore për familjet në nevojë në fshatin Vilëz të Shqipërisë me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit. Fshati Vilëz […]Read More

Takimi me Këshillin e Investimeve

Me datë 17 Maj 2019, Sekretariati i Këshillit të Investimeve organizoi një mbledhje konsultuese në nivel teknik “Mbi Stimulimin e Investimeve dhe Sigurinë Juridike të Pronës”, me pjesëmarrjen e rreth 25 përfaqësuesve nga institucione shtetërore, kompani private, shoqata biznesi, dhoma të tregtisë, bashki, ekspertë, etj.  Në mbledhje u diskutua rreth gjetjeve paraprake dhe rekomandimeve të […]Read More

Info rreth Panairit Ndërkombëtar “VIV TÜRKİYE 2019”

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Në datat 12-15 Qershor 2019, me mbështetjen e Ministrisë së Tregtisë Turke, do të organizohet në Stamboll Panairi Ndërkombëtar “VIV TÜRKİYE 2019” në lidhje me pularinë dhe teknologjinë e këtij sektori. Bashkëlidhur mund të gjeni informacionin e detajuar rreth Panairit dhe formularin e aplikimit. Për dijeninë tuaj. Me respekt, njoftim panairi firmave […]Read More

Info rreth Panairit Ndërkombëtar të 26-të

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Në datat 23-26 Nëntor 2019, me mbështetjen e Ministrisë së Tregtisë Turke, Dhoma e Tregtisë së Stambollit organizon në Tiran Panairin Ndërkombëtarë të 26-të. Bashkëlidhur mund të gjeni informacionin e detajuar rreth Panairit dhe formularin e aplikimit. Për dijeninë tuaj. Me respekt, 26. Uluslararası Fuarı Katılım Sözleşmesi Share This:Read More

TAKIMI I ASAMBLESË SË PËRGJITHSHME TË ATTSO, 2019

Në datën 25 Prill 2019, u mbajt takimi i Asamblesë së Përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO). Pjesë e takimit ishin; Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes z. Eduard Shalsi, Ambasadori i Turqisë në Tiranë SH.T.Z. M. Ahmet Yörük, Kryetari i Odës Tregtare Kosovaro – Turke z. Abdurrahman Balkız […]Read More

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO në ndihmë të femijëve jetimë

Me rastin e vizitës së prefektit së Edirnes z. Ekrem Canalp, Ambasadori i Republikës së Turqisë në Shqiperi z. Yörük dhe Kryetarja e Nderit e Grupit të Grave Sipërmarrëse të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO) Znj. Ayşegül Yörük, dhe Zv.kryetarja Eni Xheko morën pjesë në ceremonin e shpërndarjes së këpucëve dhe […]Read More

Ftesë / Panairi Ndërkombëtar i Edukimit

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Bashkëlidhur mund të gjeni ftesen e “ Panairit Ndërkombëtarë të Edukimit” organizuar nga “International Maarif Schools of Albania” në datat 13-14 Prill 2019 në ambientet e Sheshit “Skënderbej”. Me respekt, IEFT Invitation Share This:Read More

Informacion rreth edicionit të 4-të Torino Fashion Match

Të nderuar anëtare të ATTSO, Rrjetit të Ndërmarrjeve Evropiane ( EEN)  në Torino si dhe Dhoma e Tregtise Piemonte,   organizojnë ne bashkëpunim  me Agjencine AIDA, edicionin e 4-të Torino Fashion Match, një aktivitet  i përqendruar në industrinë e tekstilit dhe modës ku kompanitë, dizajnerët e modës, blerësit, prodhuesit, shpërndarësit dhe markat e modës do të takojnë partnerët e mundshëm […]Read More

Panairi i 14.të i Industrise së Mbrojtjes “IDEF 2019”

Të nderuar anetarë të ATTSO, Ju bëjme me dije se midis datave  30 Prill  – 03 Maj 2019 do të organizohet  në Stamboll  Panairi i 14.të i Industrise së Mbrojtjes “IDEF 2019”. Shpenzimet e akomodimit, tarifes hyrëse të panairit dhe transportit të brendshëm do të paguhen nga Pala Turke. Programi i Panairit ”IDEF ” është si më poshtë: 30 […]Read More

Workshop

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ditën e martë, me datë 09.04.2019,  ora 09:30 pranë ambienteve të Hotel Plaza do të zhvillohet punëtoria me temë “Tranzicioni energjetik dhe sfidat për një treg të lirë dhe të integruar: Rasti i Shqipërisë”. Bashkëlidhur mund të gjeni të detajuar programin e punëtorisë. Të interesuarit të konfirmojnë pjesëmarrjen e tyre […]Read More

Halal Expo Albania 2019

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Në datat 20-22 Prill 2019 do të organizohet Panairi “Halal Expo Albania 2019” në ambientet e Pallatit të Kongreseve, Tiranë. Bashkëlidhur mund të gjeni informcione më të detajuara për kompanitë që dëshirojnë të marrin pjesë si ekspozitorë apo sponsor. Për dijeninë tuaj. Me respekt, Aplication Exhibitor – AHE – 2019 […]Read More

Ndryshimet dhe Shtesat në Ligjin e Taksave 2019

Ndryshimet në taksen “Tatimi mbi të Ardhura” : ➡0% taksë për pagën mujore bruto deri 30,000 lekë ➡13% taksë për pagën mujore bruto 30,001 – 150,000 lekë ➡ 23% taksë për pagën mujore bruto mbi 150,000 lekë   Ndryshimet në taksën “Tatimi mbi Vlerën e Shtuar” Për fermerët : Aplikohet norma prej 6%, për kompensimin e […]Read More

Textile & Leather Expo 2019

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjme me dije se në datat 1-2 Nëntor 2019 do të zhvillohet Edicioni i 2-të, “Textile & Leather Expo 2019” organizuar nga Expocity Albania. Ky Edicion vjen me synimin kryesor për ti dhënë fokus zhvillimit dhe potencialit të industrisë tekstile dhe asaj të lekurës ku rrjedhimisht përfshihet sektori i […]Read More

Java e Filmit Turk

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Në datat 26-30 Mars 2019 në ambientet e Kinema Millenium do të zhvillohet programi Java e Filmit Turk . Bashkëlidhur mund të gjeni listën e plotë të filmave që do të shfaqen përgjatë javes. Për dijeninë tuaj. Me respekt, Java e Filmit Turk Share This:Read More

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO shpërndau makina qepëse për 50 nëna jetimësh!

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, me pjesëmarrjen e bashkëshortes së Ambasadorit të Republikës së Turqisë në Tiranë Znj. Ayşegül Erdal Yörük, organizoi ceremoninë e shpërndarjes së makinave qepëse për 50 nëna jetimësh,  të cilat janë pjesë e Fondacionit Alsar, të dhuruara nga aktorja dhe artisja Almeda Abazı Sayışman dhe bashkëshorti i saj, aktori i […]Read More

Agro – Tech Expo & Forum 2019

Të nderuar Anëtarë të ATTSO, Më poshtë mund të gjeni ftesen për anëtarët e ATTSO në lidhje me panairin “Agro – Tech Expo & Forum 2019” që do të organizohet në datat 15 – 16 Mars, në ambientet e Expocity Albania. Hapja : 15 Mars 2019 Ora : 10.00 Vendi : Expocity Për dijeninë tuaj. […]Read More

Panairet në Turqi

Të nderuar anëtarë të ATTSO’s, Lutemi bashkëlidhur gjeni listën e panaireve që do të zhvillohen në Turqi në muajit në vazhdim. Shpenzimet e akomodimit, tarifes hyrëse të panairit dhe transportit të brendshëm do të paguhen nga Ministria e Tregtisë Turke. Lutemi kompanitë e interesuara të regjistrohen deri në afatin e fundit pasqyruar në tabelë dhe […]Read More

Samiti Digjital 2019

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjmë me dije se në datat 4-5 prill 2019 në Beograd do të zhvillohet Samiti Digjital 2019. Në këtë samit do të marrin pjesë kompanitë më të mira të IT në rajon, si edhe përfaqësi të nivelit të lartë të vendeve të rajonit, vendeve të BE-së, Komisionit Evropian dhe […]Read More

(Turkish) ITO – Tiran Uluslararası Fuarı Hk.

Sorry, this entry is only available in Turkish. Share This:Read More

Forumi Ndërkombëtar i Biznesit

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjmë me dije se në datat 17-19 prill 2019 do të zhvillohet në Sarajevë, Forumi Ndërkombëtar i Biznesit. Forumi në fjalë do të do të fokusohet në sektoret e agrikulturës, energjitikës, edukim, financë, infrastrukturë, konstruksion, IT, turizëm dhe industri të tjera. Të interesuarit mund të aplikojnë në adresen sarajevobusinessforum.com […]Read More

Workshop’i kombëtar rreth konventës PEM

Değerli ATTSO Üyeleri, 4-5 Mart 2019 tarihler arasında GİZ/ÖRF FT tarafından işletmeler için  yeniden gözden geçirilmiş olan PEM konvansiyonun  ve RoO-Menşe Kuralları ile ilgili bir workshop düzenlenecektir. Söz konusu workshop’un amacı PEM konvansiyonun ve RoO-Menşe Kuralları ile ilgili gümrük islemlerin tanıtımıni yapmak ve anlatmaktır. Workshop programı ile ilgili detayli bilgiler ekte yer almaktadir. Programin saati, yeri […]Read More

Prezantimi i Kompanisë AKM Media, anëtare e re e ATTSO!

AKM Media në tetor të vitit 2018 është anëtarësuar në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi. AKM media është një media e re në tregun shqiptar e cila ka ka si mision të përcjellë lajme të besueshme, objektive dhe të shpejta për komunitetin shqiptar. Përveç kësaj, AKM Media do të shërbejë si një urë lidhëse […]Read More

Modeli Cluster

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjme me dije se qeveria shqiptare në bashkëpunim me Bashkimin e Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë dhe GIZ/ORF FT kanë marrë iniciativen për të krijuar një model Cluster për industrinë e drurit. Qëllimi i krijimit të këtij CLUSTER është ardhja në ndihmë dhe orinetimi për të zhvilluar […]Read More

Panairi për artikujt turistikë, dhurata, artikuj artizanalë, modë dhe aksesorë

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Në datat 23-25 Shkurt 2019 do të organizohet në Selanik panairi për artikujt turistikë, dhurata, artikuj artizanalë, modë dhe aksesorë. Bashkalidhur mund të gjeni ftesën zyrtare. Organizatorët ofrojnë për 10 përfaqësues të kompanive shqiptare transport falas nga Selaniku në Shqipëri, një natë akomodimi në hotel, si dhe transportin nga hoteli […]Read More

Workshop

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ditën e enjte me datë 21.02.2019,  ora 09:00 pranë ambjenteve të Hotel Rogner do të zhvillohet workshop’i me temë “Tranzicioni energjetik dhe sfidat për një treg të lirë dhe të integruar: rasti i Shqipërisë”. Bashkëlidhur mund të gjeni të detajuar programin e workshop’it. Me respekt, WORKSHOP PDF Share This:Read More

Panairi Beauty & Care 2019

Të dashur anëtarë të ATTSO, Në datat 07-10 Mars 2019 do të organizohet Panairi Beauty & Care 2019. Të interesuarit mund të vizitojnë faqen e internetit dhe të rregjistrohen në adresen  http://www.tgexpo.com/en . Për dijeninë tuaj… Share This:Read More

Takim me anëtarët e ATTSO

Të dashur Anëtarë, Duke ju falenderuar  që jeni pjesë e ATTSO, ju ftojmë për një takim midis anëtarëve datë 20 Shkurt 2019, nga ora 17:30 – 18:30,  në ambjentet e Mak Albania Hotel. Gjatë takimit, kompania më e re anëtare e ATTSO, AKM Media e cila operon në fushën e medias online do të shfaqë […]Read More

Shërbimi Doganor “ATA CARNET”

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjmë me dije se për informacione më të detajuara lidhur me shërbimin doganor “ATA CARNET” i cili ka për qëllim lehtësimin e eksportit-importit, duke eleminuar procedurat doganore, si një dokument i regjimit të përkohshëm, i cili ju jep mundësi që të eksportoni në vende të ndryshme të botës, pa […]Read More

Njoftim për emrin “Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut”.

Të nderuar anëtarë të ATTSO, Ju bëjmë me dije se tashmë ka filluar të zbatohet edhe në praktikë emri i ri i Maqedonisë, e cila do të quhet “Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut”. Përveç kësaj të gjithë anëtarët të cilët operojnë me të dyja vendet (Greqi dhe Maqedoni), të fillojnë të marrin masa […]Read More

Banka Kombëtare Tregtare

BKT kërkon të punësojë: Oficer i Drejtimit të Projekteve / Drejtues Projektesh – Departamenti i Zhvillimit dhe Projekteve të TI, Tiranë Të interesuarit mund të aplikojnë! Për më shumë informacion, kliko linkun më poshtë: https://lnkd.in/gS-Rg8M Share This:Read More

Panairi Ndërkombëtar i Turizmit

Panairi Ndërkombëtar i Turizmit Të dashur anëtarë të ATTSO, Në datat 05-06 Prill 2019 do të organizohet Panairi Ndërkombëtar i Turizmit. Të interesuarit mund të aplikojnë në adresen https://expocity.al/en/regjistrohu-ne-panair/#.XF1VlFxKgfI . Për dijeninë tuaj… Share This:Read More

Panairet në Turqi gjatë vitit 2019

Të dashur anëtarë të ATTSO’s, Më poshtë mund të gjeni listën e panaireve që do të zhvillohen në Turqi në muajt në vazhdim. Shpenzimet e akomodimit dhe transportit të brendshëm do të paguhen nga Ministria e Tregtisë Turke. Lutemi kompanitë e interesuara të regjistrohen deri në afatin e fundit pasqyruar në tabelë dhe të dergojnë […]Read More

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, në ndihmë të familjeve në nevojë

Në datë 6 shkurt 2019, Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, me pjesëmarrjen e bashkëshortes së Ambasarorit të Turqisë në Tiranë Znj. Ayşegül Erdal Yörük organizuan ceremoninë e shpërndarjes së pakove ushqimore për Shoqatën Kombëtare të Prindërve për Kujdesin e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara. Pakot e ushqimore, u shpërdanë 100 familjeve në nevojë në […]Read More

Bursat Studimi në Turqi

Në 15 janar – 20 shkurt 2019 nga adresa ‪www.turkiyeburslari.gov.tr mund të aplikohet për Bursat e Turqisë të cilat mundësojnë ndjekjen e studimeve me bursë në universitetet më prestigjiozë në Turqi. Për dijenin tuaj… Share This:Read More

Arbitrazhi Ndërkombëtar

Të dashur Anëtarë të ATTSO, Dhoma Ndërkombëtare e Tregtisë (ICC) Albania në datat 28 shkurt -1 mars 2019 do të organizojë seminarin me tematike ‘’Arbitrazhi Ndërkombëtar”. Për anëtaret e ATTSO do të aplikohet 20% zbritje për tarifen e rregjistrimit. Të interesuarit mund të na dërgojnë e-mail në adresen info@attso.al deri në datën 15 Shkurt 2019. […]Read More

Ftesë: “Perspektivat Rajonale dhe Sfidat në Luftën kundër Terrorizmit Ndërkombëtar”

Të dashur  anëtarë të ATTSO, Jeni të ftuar të merrni pjesë në konferencën me temë “Perspektivat Rajonale dhe Sfidat në Luftën kundër Terrorizmit Ndërkombëtar” që do të organizohet në “Hotel Mak Albania”, Salla Illyria I, datë 12 Shkurt 2019, ora 14:00. Konferenca në fjalë, organizohet me bashkëpunimin e Ambasadës Turke në Tiranë dhe Fondacionit të […]Read More

Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, në ndihmë të familjeve në nevojë.

Në datë 6 shkurt 2019, Grupi i Grave Sipërmarrëse të ATTSO, me pjesëmarrjen e bashkëshortes së Ambasarorit të Turqisë në Tiranë Znj. Ayşegül Erdal Yörük organizuan ceremoninë e shpërndarjes së pakove ushqimore për Shoqatën Kombëtare të Prindërve për Kujdesin e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara. Pakot e ushqimore, u shpërdanë 100 familjeve në nevojë në […]Read More

Takim me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë organizoi ditën e sotme takimin e pëvitshëm me atashetë ekonomikë pranë përfaqësive të huaja në Shqipëri dhë përfaqësues të shoqatave të biznesit. Gjatë këtij takimi, u diskutua për një axhendë të përbashkët të aktiviteteve dhe objektivave të aktorëve që koordinojnë dhe menaxhojnë marrëdhëniet tregtare ekonomike në vendin tonë dhe […]Read More

Takimi i Komitetit të Përbashkët të MTL’së midis Shqipërisë dhe Turqisë.

Në kuadër të rishikimit të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë (MTL) midis Shqipërisë dhe Turqisë, në datë 21 Janar 2019 u organizua në Tiranë takimi i Komitetit të Përbashkët të MTL’së.  Gjatë këtij takimi u diskutua lidhur me  përfshirjen  e investimeve dhe shërbimeve si pjesë e MTL’së si dhe zgjerimi i mëtejshëm i produkteve bujqësore që i nënshtrohen […]Read More

4-VJETORI I THEMELIMIT TË ATTSO’S

Në datë 21.12.2018, Dhoma e  Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO)  festoi 4-vjetorit e themelimit të saj.  Me këtë rast u organizua edhe një   panel diskutimi mbi rezultatet e një anketimi, i cili përcolli opinionet e anëtareve të ATTSO mbi klimën e të bërit biznes në Shqipëri dhe pritshmëritë që ata kanë për vitit […]Read More

TAKIM PUNE ME ZV. MINISTRIN E BUJQËSISË DHE PYLLTARISË SË REPUBLIKËS SË TURQISË Z. AKIF ÖZKALDI

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO) organizoi sot një mëngjes pune me anëtarët e saj dhe Zv. Ministrin e Bujqësisë dhe Pylltarisë së Republikës së Turqisë Z. Akif Özkaldı së bashku me delegacionin që e shoqëronte. Në këtë takim, u diskutua rreth mundësive, investimeve dhe bashkëpunimeve në sektorin e bujqësisë që mund të zhvillohen […]Read More

SIMPOZIUMI SHKENCOR ‘MARRËDHËNIET TURQI – SHQIPËRI NGA E KALUARA NË TË TASHMEN

Në simpoziumin shkencor ”Marrëdhëniet Turqi – Shqipëri nga e kaluara në të tashmen” që u zhvillua në datë 1 Nëntor 2018 në Institutin Junus Emre Shkodër, me rastin e 25-vjetorit të krijimit të Fakultetit Ekonomik të Universitetit “Luigj Gurakuqi”, mori pjesë dhe Sekretarja e Përgjithshme e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi Znj. Erinda Zhupani. […]Read More

TAKIMI I MINISTRIT TË JASHTËM TË REPUBLIKËS SË TURQISË Z. MEVLÜT ÇAVUŞOǦLU ME ANËTARËT E ATTSO.

Ministri i Jashtëm i Turqisë Z. Mevlüt Çavuşoğlu gjatë vizitës së tij zyrtare në Shqipëri, realizoi një takim me anëtarët e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO). Ministri Çavuşoğlu u shpreh se “Shqipëria nuk është vetëm një shtet me të cilin Turqia ka bashkëpunim në rajon, por edhe mik i vërtetë me […]Read More

TAKIM PUNE ME MINISTREN SONILA QATO

Sekretarja e Përgjithshme e ATTSO’s mori pjesë në takimin që Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Znj. Sonila QATO organizoi me Dhomën e Prodhuesve dhe Dhomat Bilaterale që operojnë në Shqipëri. Takimi pati në focus forcimin e bashkëpunimit, rakordimin e një axhendë takimesh periodike mujore me qëllim ndikimin e përbashkët në krijimin e një […]Read More

KOMPANIA ANËTARE E ATTSO, HOTEL XHEKO IMPERIAL MORI PJESË NË PROGRAMIN E 20TË TË SIPËRMARRËSVE TURQISHT- FOLËS.

Administratorja e Përgjithshme e Hotel “Xheko Imperial” Znj. Eni Xheko, kompani anëtare e ATTSO, mori pjesë në Programin e 20të të Sipërmarrësve Turqisht- Folës. Programi i cili organizohet midis datave 1-11 Tetor 2018 në qytete si Ankara, Edirne, Tekirdağ dhe Stamboll, është një platformë e Bashkimit të Dhomave dhe Busave të Tregtisë së Turqisë (TOBB) […]Read More

DITËT E TURQISË

Në aktivitetin “Ditët e Turqisë”që u zhvillua  me kontributin e  Institutit Junus Emre Tiranë dhe  të Ambasadës së Republikës së Turqisë në Tiranë, në sheshin “Skënderbej” në datat 25-26-27 Shtator  mori pjese dhe Dhoma jonë. Në ceremoninë zyrtare të hapjes së këtij aktiviteti mori pjesë dhe Zoti Haydar Ali Yıldız, kryekëshilltar për çështjet kulturore i […]Read More

Synimi 1 Miliard Dollar Tregti

Synimi 1 Miliard Dollar Tregti Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO), vazhdon te fuqizojë marrëdhëniet tregtare midis dy vendeve. Sekretarja e Përgjithshme e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO), vlerësoi situatën aktuale dhe potencialin në të ardhmen të marrëdhënieve tregtare midis dy vendeve. A mund të na informoni rreth Dhomës së Tregtisë dhe […]Read More

TAKIM MES ANËTARËVE TË ATTSO’S

Në datën 26 Shtator 2018 u organizua mbledhja e rradhës e anëtarëve të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO). Mbledhja u organizua në ambientet e Hotel Xheko Imperial ku të pranishëm ishin dhe Ambasadori i Republikës së Turqisë njëkohësisht edhe Kryetar Nderi i Dhomës SH.T. Z. M. Ahmet Yöruk, Kryetari i Bordit Themelues i […]Read More

VIZITË NË KOMPANINË ANËTARE TË BORDIT DREJTUES SË ATTSO “GLOBAL LOGISTIC”!

Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes të Republikës së Shqipërisë, Ambasadori i Turqisë në Tiranë SH.T.Z. M. Ahmet Yörük dhe Zv. Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO) Z.Tahsin Yılmaz, kanë vizituar gjatë ditës së sotme kompaninë anëtare të bordit drejtues së ATTSO, Global Logistic. Kompania në fjalë është %100 […]Read More

SEKRETARJA E PËRGJITHSHME E E ATTSO’S TAKOHET ME KRYETARIN E UNIONIT TË DHOMAVE DHE BURSAVE TË TURQISË Z. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

Me qëllim forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve tregtare midis Shqipërisë dhe Turqisë si dhe vlerësimin e mundësive të investimeve Sekretarja e Përgjithshme e ATTSO’s Znj. Erinda Zhupani vizitoi Unionin e Dhomave dhe Bursave të Turqisë. Gjatë vizitës në fjalë, iu dhurua pllakata në shenjë falenderimi Kryetarit të TOBB Z. M.Rifat Hisarcıklıoğlu. Më pas së bashku me […]Read More

VIZITA E SEKRETARES SË PËRGJITHSHME NË INSTITUCIONET TURKE

Sekretarja e Përgjithshme e ATTSO’s Znj. Erinda Zhupani, gjatë periudhës 16-20 Korrik 2018, me qëllim forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve tregtare midis Shqipërisë dhe Turqisë si dhe vlerësimin e mundësive të investimeve, u takua me përfaqësuesit e  Bursës, dhe Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë në Ankara, Eskişehir, Bursa dhe Stamboll. Gjatë takimeve, përfaqësuesit e institucioneve, […]Read More

ATTSO – DARKA E IFTARIT

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi ( ATTSO), me sponsorizimin e kompanisë Anëtare të Bordit Drejtues Ayen Energy, organizoi për anëtarët e saj Darkën e Iftarit me rastin e muajit të Ramazanit. Në Iftarin e organizuar morën pjesë Ambasadori i Republikës së Turqisë Z. M. Ahmet Yörük, delegacioni nga Turqia; Kryetari i Bordit […]Read More

ATTSO AKADEMI

Në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit midis Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi dhe Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, në datë 1 Qershor, në orën 09.00, në ambientet e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja salla “Evropa”, nga Kompania Anëtare e Bordit Drejtues të ATTSO, ALBtelecom Sh.A. u prezantua tema “Siguria e Informacionit përfshirë […]Read More

PRITJA E ORGANIZUAR ME RASTIN E TAKIMIT TË ASAMBLESË SË PËRGJITHSHME TË DHOMËS SË TREGTISË DHE INDUSTRISË SHQIPËRI –TURQI

Në datën 10 Maj 2018 u organizua një pritje  me rastin e Asamblesë së Përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi. Së bashku me kompanitë anëtare të Dhomës, pjesë e këtij takimi ishte Kryeministri i Shqipërisë Z. Edi Rama, Ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë Z. M. Ahmet  Yörük, Ministrja e  Shtetit për […]Read More

Pharmactive Albania

Kompania “Pharmactive Albania”, anëtare e ATTSO’s e cila operon në tregun e ilaceve, në date 03 Maj 2018 do të organizojë prane Royal Hill aktivitetin “Pharmactive is now in Albania,” ku do të shpalosin vizionin e tyre të investimeve dhe prezencës në Shqipëri. Share This:Read More

Dita e Sovranitetit Ndërkombëtar dhe Festës së Fëmijëve

Koncerti i orkestrës simfonike të fëmijëve ‘’DY DUAR KANË NJË ZË’’u organizua me rastin e ditës së Sovranitetit Ndërkombëtar dhe Festës së Fëmijëve më 23 Prill 2018, tek Pallati i Kongreseve. Ky koncert u organizua nga Ambasada e Republikës së Turqisë në Tiranë në bashkëpunim me Institutin Junus Emre. Në fund të koncertit Kryetari i […]Read More

FILIALI ME I RI I BERLINTEXX NE QYTETINE DURRESIT

Filiali më i ri i Berlintexx në Qytetin e Durrësit, Berlintexx një nga kompanitë anëtare të Bordit Drejtues të ATTSO’s hapi filialin e saj të dytë në qytetin e Durrësit. Anëtarët e Bordit ishin të pranishëm në inaugurim duke i përcjellë urimet më të përzemërta kompanisë Berlintex. Share This:Read More

Anëtarët e Bordit të ATTSO’s takohen me Ministren Qato

Nën kujdesin e veçantë të Ambasadorit së Turqisë në Tiranë Shkëlqesisë së Tij Z. M.Ahmet Yörük, në kuadër të procesit të nisur të konsultimeve dhe dëgjesave publike me sipërmarrjen në vend, në ambientet e Ambasadës Turke  u organizua një takim pune midis Anëtarëve të Bordit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi (ATTSO) dhe  Ministres së Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Znj.Sonila Qato. Takimi […]Read More

TAKIM MES ANETAREVE TE ATTSO’S

Në datën 20 Mars 2018 u organizua mbledhja e rradhës së anëtarëve të bordit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi. Kësaj here mbledhja u organizua në ambientet e Institutit Yunus Emre, dhe i pranishëm ishte Ambasadori i Republikës së Turqisë njëkohësisht edhe Kryetar Nderi i Dhomës Z. M. Ahmet Yöruk si dhe drejtori i […]Read More

ATTSO FIRMOS MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI ME UNIVERSITETIN E TIRANËS, FAKULTETIN E GJUHËVE TË HUAJA.

Në 8 Mars 2018, u firmos marrëveshja e bashkëpunimit midis Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi dhe Universitetit të Tiranës, Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Marrëveshja u firmos nga Sekretarja e Përgjithshme e Dhomës Zj. Erinda ZHUPANI dhe Dekani i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja Z. Artur SULA. Për të ndare informacione rreth […]Read More

ANETARE TE ATTSO’S TAKOHEN ME ZV. DREJTORESHEN E PERGJITHSHME TE DOGANAVE

Sot në datë 06.03.2018, u zhvillua një takim midis anëtarëve të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri Turqi dhe Zv.Drejtoreshës së Përgjithshme të Administratës Doganore Shqiptare znj.Mirela Meko së bashku me ekipin mbështetës. Në takim, u diskutuan problemet që hasin kompanitë anëtare të ATTSO’s në institucionet doganore shqiptare. Gjatë këtij takimi, Drejtoria e Pergjithshme e […]Read More

KOMPANIA GLOBAL LOJISTIK TASHME ANETARE BORDI NE ATTSO

Global Logistic është një ndër  kompanitë kryesore për shitjen dhe shpërndarjen e produkteve me cilësi të lartë me një gamë të gjerë markash në Shqipëri.  Që në fillimet e saj në vitin 2007, kompania ka rritur dhe zgjeruar veprimtarinë në të gjithë Shqipërinë. Ofrimi i një sërë markash të njohura ndërkombëtare, shërbimi  cilësor ndaj konsumatorëve […]Read More

ATTSO nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi me Müsiad Balkan

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi ( ATTSO ) , nënshkroi një memorandum bashkëpunimi me MÜSİAD Balkan. Gjate ceremonisë ishte i pranishëm edhe Ambasadori i Republikës se Turqisë Z. Murat Ahmet Yörük. Kryetari i Bordit Z. Seyhan Pencablıgil në fjalën e tij theksoi se ky bashkëpunim  do të krijojë sinergji dhe do të kontribuojë në intensifikimin […]Read More

Anëtarë të ATTSO’s takohen me Z. Cenap Aşcı

Në kuadër të takimit të Komitetit të Përbashkët Turqi-Shqipëri për Doganat, në Tiranë është mbajtur një takim pune mes Kryesekretarit të Ministrisë së Doganave dhe Tregtisë të Republikës së Turqisë, Cenap Aşcı dhe kompanive anëtare te Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi. Në fokus të takimit organizuar nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë […]Read More

EMËROHET SEKRETARI I RI I PËRGJITHSHËM I DHOMËS

Z.Altin Furtuna është larguar nga detyra e Sekretarit të Përgjithshëm pranë Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi dhe në vend të tij është emëruar Znj. Erinda Zhupani. Erinda ka mbaruar studimet e larta për Inxhinieri në Universitetin Egje në Izmir të Turqisë dhe zotëron gradën master në Menaxhim Biznesi. Është njohëse shumë e […]Read More

MË 25 JANAR 2018 ËSHTË MBAJTUR TAKIMI I PARË I BORDIT DREJTUES TE ATTSO, PËR VITIN 2018

Me pjesëmarrjen e Ambasadorit të Republikës së Turqisë në Shqipëri , njëkohësisht edhe Kryetar Nderi i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi Z. Murat Ahmet Yörük, më 25 janar 2018 është mbajtur takimi i parë i Bordit Drejtues për vitin 2018. Gjatë takimin, Z. Ambasador bëri një vlerësim të marrëdhënieve ekonomike dhe tregtare […]Read More

PwC ALBANIA ANTARESOHET NE DHOMEN E TREGTISE DHE INDUSTRISE SHQIPERI – TURQI

PwC Albania në tetor të këtij viti është anëtarësuar në Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi. Në Shqipëri, PwC Albania, pjesë e rrjetit ndërkombëtar të kësaj shoqërie, ofron një gamë të plotë të shërbimeve profesionale në fushën e auditimit, taksave dhe këshillimeve financiare për klientë vendas dhe investitorë të huaj. Me rastin e këtij anëtarësimi, […]Read More

VIZITA E DHOMES SE TREGTISE DHE INDUSTRISE SE AFYONKARAHISAR

  Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë  së Afyonkarahisar (ATSO) në kuadër të “Vizitës së punës  Shqipëri- Maqedoni- Kosovë” mbërriti në Tiranë në datën 14.08.2017. Kontakti i parë që ata patën ishte me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri Turqi (ATTSO). Gjatë takimit në fjalë, së bashku me grupin e biznesmenëve nga Turqia ishin prezent edhe […]Read More

PËRKUJTOJMË PËRVJETORIN E PARË TË SHPARTALLIMIT TË TENTATIVËS PËR GRUSHT SHTETI TË 15 KORRIKUT

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO)  me rastin e përvjetorit të parë dënon përsëri tentativën për grusht shteti të natës së 15 korrikut 2016 të ndërmarrë nga Organizata Terroriste Fetoiste (FETÖ), e cila kishte  depërtuar në institucionet kyçe të shtetit në Turqi, si në ushtri, gjyqësor, shërbimin civil. Ky grusht shteti i tmerrshëm u […]Read More

TAKIMI ME TEME DIPLOMACIA EKONOMIKE DHE MUNDËSITË E BASHKËPUNIMIT MES SEKTORIT PRIVAT DHE PUBLIK

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi mori pjesë në aktivitetin me temë “Diplomacia Ekonomike dhe mundësitë e bashkëpunimit mes sektorit privat dhe publik” organizuar nga Dhoma Ndërkombëtare e Tregtisë ( ICC) Albania . Përfaqësuesit e dhomave të huaja të tregtisë në Shqipëri theksuan edhe njëherë rëndësinë e lehtësimit të aksesit për kompanitë shqiptare […]Read More

ANETARI I RI I DHOMES SONE :TUKOAL CEMENT SH.A.

Falenderojmë Kompaninë “Tukoal Cement Sh.A.”; Z. Shpëtim Cilotaj dhe Z. Devrim Gulsuna të cilët mundësuan takimin e përmuajshëm të Anëtareve të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri- Turqi. Në takimin e organizuar në ambientet e Hotel Rogner mori pjesë Kryetari i Dhomës Z. Seyhan Pencapligil, Zv. Ambasadori i Turqisë në Tiranë Z. Sinan Cem Baş, […]Read More

FORUMI I DHOMAVE BILATERALE

Me iniciativën e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi për të takuar dhe shkëmbyer ide me Dhomat  Bilaterale të cilat operojnë në Shqipëri, në datën 3 Prill 2017 u organizua një takim pune. Pjesë e këtij takimi  ishin Presidenti i Dhomës Britanike në Shqipëri  Z. Zenel Hoxha, Drejtori i Shoqatës Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë Z. Hartmut Jarosc, Sekretarja e Përgjithshme e  […]Read More

Vizita e Ministrit të Ushqimit, Bujqësisë dhe Blegtorisë së Turqisë

Në datë 28 Mars 2017, ditën e Martë, Ministri i Ushqimit, Bujqësisë dhe Blegtorisë së Turqisë, Zoti Faruk Çelik, së bashku me një delegacion zhvilloi një vizite zyrtare në Shqipëri. Në kuadër të kësaj vizite, Ministri i Ushqimit, Bujqësisë dhe Blegtorisë se Turqisë, Zoti Faruk Çelik dhe Ministri i Bujqësisë së Shqipërisë Zoti Edmond Panariti […]Read More

MÜSİAD viziton Dhomën

Në datën 23.03.2017, Kryetari i  Shoqatës së Industrialistëve dhe Biznesmenëve të Pavarur nga Turqia (MÜSİAD) në Balkan Dr. Bilal Kara vizitoi Dhomën tonë. Midis te tjerave u fol për krijimin e një platforme të përbashkët midis anëtareve të dy institucioneve tona, si dhe për firmosjen e Memorandumit të Mirëkuptimit. Në takimin në fjale morën pjesë Atasheu Tregtar Z. Halis Kaya, Sekretari […]Read More

Modelet e Investimeve Jashtë Buxhetit: PPP

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi ( ATTSO) organizoi ditën e premte datë 23 Dhjetor 2016, në ambientet e Hotel Plaza, panelin me temë “Modelet e Investimeve Jashtë Buxhetit: PPP”  me rastin e dy vjetorit të themelimit të saj. Pjesë e panelit ishin Ministrja e Ekonomisë Znj. Milva Ekonomi, Guvernatori i Bankës së […]Read More

BALKANTÜRKSIAD VIZITON DHOMEN

Në kuadër të Samitit të 12. Ekonomik, delegacioni i BALKANTÜRKSIAD i udhëhequr nga Kryetari i Shoqatës Z. Levent Bilek vizitoi sot Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi. Gjatë takimit me Atasheun Tregtar Z. Halis Kaya dhe Sekretarin e Përgjithshëm të Dhomës Z. Altin Furtuna, u diskutua për bashkëpunime të drejtëpërdrejta në fushën e biznesit midis […]Read More

Vizita e delegacionit nga Maqedonia

Festuam 93-vjetorin e shpalljes se Republikës së Turqisë me një pritje të organizuar nga Ambasada Turke në Tiranë. Dhoma jonë ishte e pranishme me një stendë nga ku anëtareve dhe te ftuarve ju  servir bakllava, ëmbëlsira tradicionale turke. Share This:Read More

Vizita e delegacionit nga Maqedonia

Vizita e delegacionit nga Maqedonia. Ministri për Investime të Huaja në Republikën e Maqedonisë Z.Arlind Zeqiri i shoqëruar  nga zëvendësministri i Financave Z. Gëzim Beadini, zëvendësministri i Transportit dhe Lidhjeve Z. Faton Pollozhani, si dhe drejtuesi i Zyrës Ndërkombëtare Invest Macedonia – Shqipëri & Kosovë Z. Fatos Mustafa,  pati një takim kortezie në Dhomën e […]Read More

NJOFTIM PËR MEDIA

Ne si Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO), dënojmë fuqimisht përpjekjen e frikshme për grusht shteti në natën e 15 korrikut 2016 nga ana e Organizatës Terroriste Gyleniste (Fethullahçı Terör Örgütü – FETÖ) në Turqi. Nën udhëheqjen e presidentit të zgjedhur Erdogan, kombi turk i bashkuar në një, me maxhorancë dhe opozitë, u ka […]Read More

3 Shkurt 2016

Një delegacion i Dhomës së Tregtisë Maqedoni-Turqi (MATTO), zhvilloi një vizitë në Shqipëri, ku ka realizuar disa takime me zyrtarë të vendit, por edhe përfaqësues nga shoqatat e biznesit. Një ndër takimet e realizuara të martën është edhe ai mes kryetarit të bordit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO), Seyhan Pencabligil dhe kreut […]Read More

Kokteyl

Në datë 14 Tetor 2015, në ambientet  Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi u organizua  në koktail me pjesëmarrjen e anëtareve të bordit dhe anëtareve të tjerë të Dhomës. Në recepsionin në fjale  u diskutua  rreth qëllimeve të Dhomës , sugjerimet dhe përpjekjet  që duhen bërë nga anëtaret për t’i arritur këto qëllime; […]Read More

22 Mayis 2015

Zv. Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Turqisë Z. Naci Koru vizitoi Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri – Turqi. Share This:Read More

28 Prill – 03 Maj 2015

Dhoma e Tregtisë dhe  Industrisë Shqipëri Turqi ishte pjesëmarrëse në Panairin e Punës që u organizua në Pallatin e Kongreseve gjatë datave 28 Prill – 03 Maj 2015. Në panairin në fjalë morën pjesë edhe kompanitë e anëtareve të Bordit si Kurum Holding, BKT, LIMAK, AYEN ENERJI, BER-ALB, KAPE, AL-CABLE, THY, AKSOY GRUP. Panairi shpalosi […]Read More

Network Meeting

Me qëllim rritjen e komunikimit midis anëtareve, njohjen me projektet dhe qëllimet e Dhomës është organizuar në ambientet e Dhomës, në datën 10 Shkurt 2015 “Network Meeting”.   Në këtë mbledhje, e cila synonte jo vetëm bashkëpunimin  midis anëtareve por dhe ndërgjegjësimin e të punuarit së bashku morën pjese sipërmarrës të cilët kishin mbaruar studimet […]Read More

17 dhjetor 2015

Tiranë, Shqipëri (17 dhjetor 2015) – Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO) në mbledhjen e Bordit Drejtues të zhvilluar më datë 16 dhjetor 2015, ka vendosur unanimisht që Kryetar i Bordit Drejtues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi të zgjidhet z. Seyhan Pencabligil, ndërkohë që Zëvendës Kryetar u zgjodh Z. Bahadir Aksoy. Në […]Read More